Cum sa cladesti increderea copiilor

WP_000120

Scopul final in a cladi o incredere de sine sanatoasa este de a face copii sa se simta bine cu ei insisi si sa reuseasca sa se calmeze in situatii tensioante. Auto-reglarea este o  reactie care le faciliteaza succesul. Cum poti ajunge acolo? Iata cateva sfaturi practice despre ceea ce ai putea face alternativ in fiecare zi:

  1. Spune copilului tau cat de minunat este. Sunt mandra de tine pentru …. (specifici ce)
  2. Lasa copilul sa se simta mandru de el insusi , insasi. Lasa-l sa savureze propriile victorii, fiind alaturi de el, insa abtinandu-te sa trambitezi un BRAVO iesit din comun. Si copii au nevoie de spatiu pentru a se bucura de ei insisi.  Ii poti reflecta bucuria printr-un zambet larg.
  3. Spune-i copilul cum sa faca cee ce-si doreste si nu pune mana sa faci tu in locul lui…Asteapta, ai rabdare cu el.
  4.  …si spune-i ca o poate face: „O poti face, dragule; pune capul mai jos si ai trecut pe sub obstacol.”
  5. Doctorii specializati in  psihologia copilului spun ca a sustine limite consecvente si clare in domeniile importante ale vietii copilului, are ca impact cresterea fericirii, sigurantei si a increderii in lume a copilului;
  6. Cladirea stimei de sine si a increderii in sine a copilului, se face alaturi de incurajari si sustinere, si prin a lasa copilul sa invete sa faca fata unor situatii dezamagitoare, frustrante si triste. Faci copilul sa inteleaga ca stii ca este dezamagit, insa situatia continua si o poate traversata cu bine. Invata astfel sa tolereze mai bine frustrarea;
  7. Gestioneaza si invata sa-si rezolve singur/a problemele, pe cat posibil, stiind ca ar putea fi sustinut daca ar fi necesar.
  8. Intelege cine este si cum este copilul tau. Impunem asupra copilul nostru imaginea copilului ideal, si impunem asteptari legate de ideal. Cum ar fi sa luam lucrurile si oamenii asa cum sunt ei?!

Tu ce metode aplici sa cresti increderea copilului tau?  Ne-ar placea sa ne impartasesti intr-un comentariu ceea ce functioneaza la tine in familie. 

Daca iti plac sfaturile noastre, te rugam share!

Anunțuri

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s